Jobba hos oss

Bli en del av stans vassaste redovisningsbyrå!

Vi söker en erfaren redovisningskonsult

Ekonomibolaget söker en erfaren redovisningskonsult

Hos oss ska du jobba om du är bäst i branschen, tycker om att jobba i team och dela kunskap. Framförallt vill du bidra till att våra kundföretag växer och utvecklas – rådgivning som bidrar till att våra kundföretag växer och utvecklas är vår främsta drivkraft.

På Ekonomibolaget lägger vi stor vikt vid utvecklingen av våra medarbetare – vi vill vara med och driva branschen framåt! Vi är omskrivna i fackpress för vår höga kvalitet och vårt moderna ledarskap. I dagsläget har vi knappt 20 medarbetare och sitter på en av Stockholms vackraste gator, Tysta gatan 4, invid Karlaplan och Djurgården.

Rollen som redovisningskonsult

Vi söker en erfaren redovisningskonsult med mångårig erfarenhet av redovisning och skatterådgivning. Som redovisningskonsult på Ekonomibolaget sköter du dokumentstyrning och rapportering åt våra kunder i enlighet med Reko och enligt instruktioner från vår redovisningschef. Vidare jobbar du med rådgivning, kvalitetssäkring, månadsbokslut, årsbokslut, årsredovisning och deklarationer. Du tycker om att hålla möten och presentera de ekonomiska möjligheter du tagit reda på, i syfte att göra våra kunder framgångsrika och lyckliga.

I ditt arbete kommer du vara ansvarig för och delaktig i flera kunder, vilket innebär att du kommer ha mycket kontakt med många personer och företag. Vi värdesätter därför kommunikationsförmågan högt, och ser gärna att du har förmågan att anpassa din kommunikation efter person och situation.

Våra redovisningskonsulter på Ekonomibolaget har minst 5 års erfarenhet av bokslut, årsredovisning och skatterådgivning på redovisningsbyrå.

Vem är du?

Du är en stark ledare, motivatör och verkställare. Du har charm och stor tillit till din egen förmåga. Du inger trygghet och leder dig själv på ett möjlighetsorienterat sätt. Du brinner för ditt arbete och att ge kunder råd att växa och utvecklas. Du är bra på att presentera dig själv och dina lösningar på ett övertygande och effektivt sätt. Du är omtalad bland kunder och medarbetare för din outtömliga kompetens inom redovisning och skatt. Din förmåga att på ett motiverande, effektivt och felfritt sätt hantera kunduppdrag imponerar på din omgivning.

Exempel på arbetsuppgifter som redovisningskonsult

✓ Kontinuerlig kundvård
✓ Kvalitetssäkring enligt Reko och interna processer
✓ Framtagning av uppdragsplaner
✓ Skattedeklaration för löner och moms
✓ Deklaration för periodisk sammanställning
✓ Kontrolluppgifter, räntor, utdelningar
✓ Avstämningar av övriga balanskonton
✓ Periodiseringar, avskrivningar, semesterlöneskuld, löneskatt
✓ Löpande rapportering till kund
✓ Uppföljning av preliminär F-skatt
✓ Kontroll av förbrukat aktiekapital / förbjudet lån
✓ Upprätta och underhålla anläggningsregister
✓ Budget
✓ Kontrollbalansräkning
✓ Årsbokslut och årsredovisning
✓ Inkomstdeklaration
✓ K10-deklaration inklusive rådgivning kring löneuttag och utdelning
✓ Lager-/kassainventering
✓ Nyckeltalsanalyser
✓ Bokslutsbilagor med tillhörande specifikationer
✓ Inlämning av årsredovisning till Bolagsverket och inkomstdeklaration till Skatteverket
✓ Biträda med protokoll från bolagsstämma
✓ Löpande kontakter med kunder och revisorer

Känner du att beskrivningen passar in på dig? Lockas du av utmaningen i att bli en del av stans bästa redovisningsbyrå? Skicka in din ansökan nedan och berätta mer om vem du är!