Skatterådgivning

Maximera avkastningen med hjälp av våra erfarna skatterådgivare

Due Diligence

Våra rådgivare har lång erfarenhet från att genomlysa företag åt köpare och säljare av verksamheter. Vi hjälper dig med due diligence när du planerar att köpa ett företag och när någon är intresserad av att köpa din verksamhet hjälper dig med vendor due diligence.

Att köpa andra företag kan vara ett smart sätt att få företaget att växa, bredda verksamheten och stärka kompetensen. Men innan man slår till och förvärvar en annan verksamhet är det viktigt att ta reda på hur den ekonomiska situationen ser ut i det andra företaget.

Vi på Ekonomibolaget har lång erfarenhet av att utföra due diligence, eller företagsbesiktning som det ibland kallas. Våra specialister gräver djupt i verksamheten och granskar ekonomin, eventuella avtal och hur företaget ser ut i stort. Även om företaget du ska köpa är litet så lönar det sig alltid att göra en ordentlig besiktning av hur verksamheten faktiskt ser ut.

Vid due diligence tittar vi bland annat på hur företagets finansiella status, kostnadsstrukturer och lönsamhetsutveckling ser ut. Vitsen med besiktningen är att ta reda på hur företaget skulle passa er befintliga verksamhet och hur dess ställning är på marknaden: Är det ett företag med god potential att utvecklas eller är det starkt konkurrensutsatt?

Med en väl utförd företagsbesiktning i ryggen skapar du goda förutsättningar för att kunna förvalta den utökade verksamheten på bästa sätt i och med att du redan från början har en klar bild av hur företaget ser ut.

 

När du ska sälja ett företag

För dig som är på väg att sälja ditt företag kan vi hjälpa dig med vendor due diligence, som innebär att vi hjälper dig att gå igenom din verksamhet och ser till att det är ordning på alla siffror och papper – allt för att du ska kunna komma så förberedd som möjligt inför förhandlingen med köparen.

Funderar du på att köpa ett annat företag? Eller är andra företag intresserade av att köpa ditt? Kontakta oss, så hjälper vi dig att analysera läget och ser till så att du är väl förberedd när ni slår er ned vid förhandlingsbordet.


Kontakta oss

Så kul att du vill komma i kontakt med oss.

Fyll i dina uppgifter nedan och ange gärna vad det gäller så hör vi av oss inom kort